Franca van Pol

Pedagogisch medewerker Ieniemienie

Mijn naam is Franca van Pol en ben werkzaam als pedagogisch medewerker bij Peutercentrum Ieniemienie. Samen met mijn man en dochter woon ik in Born.

In mijn vrije tijd ben ik graag in gezelschap van mijn gezin, vrienden en familie. Samen genieten onder het genot van een hapje en een drankje. Ook geniet ik graag in de natuur van de omgeving tijdens een wandeling.

Na heel wat jaren werkzaam te zijn geweest in de ouderenzorg en gehandicaptenzorg, heb ik in 2016 de overstap gemaakt om te gaan werken met kinderen. Zowel in de kinderopvang als in de thuisbegeleiding. Sinds januari 2020 werk ik met heel veel liefde bij Peutercentrum Ieniemienie met de kinderen in de leeftijd van 2-4 jaar.

In mijn werk vind ik het heel mooi en dankbaar om de ontwikkeling van onze peuters te mogen volgen en hier een bijdrage aan te mogen leveren. Ik kan enorm genieten van alle kinderen en hun stappen in de ontwikkeling. Zowel van de kleine als de grote stappen. Van de snelle en de minder snelle stappen. Maar ook van de stappen die wat extra hulp nodig hebben. Van niet praten tot ineens woordjes durven zeggen, van kleine stapjes tot rennen, van heel verlegen zijn tot samen

spelen en nog veel meer. Ik vind het heel belangrijk dat zowel het kind als de ouders zich veilig en op hun gemak voelen. Ze laten immers hun kostbaarste bezit bij ons achter. Als moeder weet ik heel goed hoe dit voelt.

Daarnaast vind ik de goede samenwerking met school heel waardevol voor zowel het kind als de ouders. Een goede overgang van peutercentrum naar basisschool is van groot belang voor de veiligheid en de ontwikkeling van het kind.

poieniemienie@spelenderwijs.nl