Lisette Schappin

Groep 6A

Ik ben Lisette Schappin en woon in Maastricht. Na jarenlang mantelzorger te zijn geweest voor mijn inwonende moeder, woon ik nu, sinds haar overlijden, alleen. Ik heb een fijn sociaal netwerk en onderneem veel met familie, vrienden en vriendinnen. Samen genieten van het leven is belangrijk.

Ik ben in 1982 afgestudeerd. Destijds nog aan de Pedagogische Academie, na eerst de KLOS te hebben gedaan. Vrijwel meteen vond ik werk in Sittard, op diverse kleuterscholen.

Sinds 1986 ben ik met veel plezier werkzaam op basisschool Lahrhof. Hier heb ik al bijna in alle groepen gestaan. Ik werk er samen met fijne collega’s. Samen willen we voor jullie en “onze” kinderen het beste. Op een school waar kinderen met plezier naar toe komen, elke dag weer. Waar ze kunnen genieten van een fijne schooldag en trots kunnen zijn op hun eigen groei! En daarvoor is voor elk kind weer iets anders nodig.

Om de aandacht van de kinderen te houden en ze dingen te laten onthouden, moet je ze boeien: net zoals een theatervoorstelling je moet boeien en je bij kan blijven als deze indruk heeft gemaakt. En bij elk kind zijn er weer andere zaken waar je op moet letten en andere manieren om een kind te laten groeien: andere touwtjes waar je aan moet trekken. En die moet je bij elk kind weer zoeken en vinden.  Soms moet je die touwtjes aantrekken en soms moet je ze even laten vieren. En van sommige touwtjes moet je afblijven. Elk touwtje is bij elk kind anders en heeft een andere benadering nodig. Dat maakt het werken met kinderen ook na zoveel jaren nog steeds zo leuk en aantrekkelijk. Iedere dag is anders en ook ik leer en geniet nog elke dag! Ik hoop dit dan ook nog te kunnen blijven doen, tot aan mijn pensioen.

l.schappin@kindante.nl